تاثیر جداکننده‌ روی باتری‌های لیتیوم یون

باتری های لیتیوم یون گونه ای از باتری های قابل شارژ هستند که در دنیای امروزی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند.
یکی از عوامل بسیار مهمی که روی طول عمر این باتری ها اثر مخرب دارد ایجاد اتصال کوتاه در آنهاست (منظوراز اتصال کوتاه تماس مستقیم بین کاتد و آند می باشد). برای اینکه اتصال کوتاه رخ ندهد می توان از جداکننده ها استفاده کرد.
درحال حاضر بیشترین نگرانی مصرف کنندگان در مورد انفجار باتری می باشد و این امر اغلب از ذوب شدن جداکننده ها شروع می شود.
استفاده از جداکننده ها علاوه بر مزیتی که دارد شامل ایراداتی ازجمله داغ شدن در دماهای بالا و عدم تحمل فشار می باشد بنابراین باید روی بهبود پایداری حرارتی جداکننده ها بیشتر کار کرد. در ادامه مطلب تاثیر جداکننده بر باتری و راهکارهایی برای برطرف کردن داغی آنها می پردازیم.

تاثیر جداکننده روی باتریاستفاده از پوشش سرامیکی

یکی از این راهکارها استفاده از پوشش های سرامیکی بر روی جداکننده ها می باشد که این امر سبب کنترل گرما وفشار می شود.تنها نکته ای که دارد این پوشش ها تاحدودی سبب افزایش ضخامت جدا کننده ها می شود و ممکن است چسبندگی جدا کننده ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

استفاده از پوشش پلیمری

روش بعدی استفاده از پوشش های پلیمری می باشد که این فرایند به پلیمریزاسیون پیوندی معروف است.این پوشش ها از واکنش های شیمیایی میان مونومرها (اجزای سازنده مولکول های پلیمری) ساخته می شوند.
براساس مطالعات انجام شده این روش از یک لایه دی اکسید سیلیکون یکنواخت بر روی جداکننده ی پلی پروپیلن بوجود امده که باعث ایجاد پایداری حرارتی وحفظ ضخامت واستحکام می شود و همچنین کمک به حفظ انرژی در باتری می کند.

در نهایت هدف اصلی از اعمال تاثیر جداکننده بر باتری رسیدن به ایده ال ترین حالت ممکن باتری در وسایل نقلیه رانندگی از نظر ایمنی و کنترل پایداری و حرارت می باشدتا بتوانیم اطمینان بیشتری برای انتخاب وسایل نقلیه ی الکتریکی به مردم بدهیم.

منبع : سایت sciencedaily

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن